Blixtnedslag i plåttak

För att kunna skriva av mig lite tänkte jag att en blogg är det ultimata verktyget. Det är nämligen så att för en månad sedan slog blixten ner i taket på mitt hus som ligger strax utanför Lund. Både jag och katten höll på att få en hjärtattack, men vi klarade oss i övrigt utan fysiska skador. Något som däremot inte klarade sig lika bra var vårt fina plåttak. För att så snabbt som möjligt laga skadorna som uppstått tog vi till internet, och efter en stunds sökande fann vi en lokal plåtslagare i Ri Bleck & Plåt AB som arbetar lokalt i Lund.

De besökte mig dagen därpå för att se över skadorna, och de kunde direkt på plats ge mig ett ungefärligt kostnadsförslag, vilket jag uppskattade då jag var aningen osäker på vad ett sådant reparationsarbete skulle gå på. Givetvis hjälper försäkringsbolaget till, men även de vill veta vad kostnaden kan gå på. Efter en stunds grubblerier satte plåtslagarna igång med arbetet, som visserligen tog längre tid än vad vi först tänkt oss, men när allt var klart två dagar senare kunde man knappt tro att taket någonsin varit skadat.

Min personliga upplevelse med Ri Bleck & Plåt AB är inget annat än positiv, men jag ryggar alltid till lite extra när det blixtrar utomhus nu för tiden. Vi kan se det som en relativt harmlös PTSD vid det här laget tror jag, men det är bara att bita ihop och ”glatt kötta vidare” som min gamla idrottslärare brukade säga.