Gas och levande ljus matchar inget vidare.

Ni som läser det här blogginlägget får gärna se det som ett så kallat ”PSA/Public Service Announcement” angående faran i att lämna gasspisen på hemma med brinnande ljus. Jag begick nämligen misstaget att inte tänka på farorna det kunde innebära för rustika gamla trähus i Halland. Med andra ord slutade min ungkarlskväll på den lokala krogen i tårar, då huset mitt stod i lågor när jag kom hem till tomten.

Med ett sådant resultat hade jag inte något annat val än att kontakta närmaste byggfirma i Halland. I det här fallet blev det RV Bygg och Fastighetsservice. En man måste ha hus över huvud, vilket min kära gamla mor alltid sa när jag var liten, och då jag är en riktig man valde jag att ta saken i egna händer omgående. Redan där gav jag mig själv en rejäl klapp på axeln.

Byggfirman tog kontakt med mig snabbt som tusan, och vi kom snabbt fram till hur vi på bästa, samt snabbaste möjliga, sätt skulle lösa situationen. Personalen var oerhört hjälpsam, och jag ger dem en eloge för att de kunde hantera mig vid ett tillfälle då jag förmodligen var aningen hetsig.

Två månader senare stod mitt hus klart, och jag har nu installerat en app på min smartphone som låter mig reglera gastillförseln på spisen. Det känns som en bra prioritering med tanke på vad som hände. Jag borde även försöka komma ihåg att inte lämna levande ljus hemma, utan någon form av översyn.