Staketstölden

Det är inte varje dag man letar efter en proper byggfirma i Lund eftersom någon stal ens nybyggda staket mitt i natten. Det hela började med att jag och frugan vaknade mitt i mörkaste natten av ett stort oväsen ute på gården. Vi tittade ut med sömndruckna ögon genom vårt fönster, men då det var så pass mörkt kunde vi inte urskilja någonting särskilt. Dagen därpå märkte vi dock vad det var som hade hänt: Någon hade ryckt upp vårt staket ur marken, och sedan lastat det på sin pickup och kört iväg. Det var ett par brutala däckspår mitt på gräsmattan. Vi fick med andra ord kontakta byggfirman som hjälpt oss från första början: Skånebygdens Bygg AB.

Vi förklarade vad det var som hade hänt för snickarna som hälsade på dagen efter, och de hade ingenting emot att hjälpa oss med att sätta upp ett nytt staket kring vår gård. Det hela gick väldigt fort då ett staket kring en mindre gård är någonting en rutinerad byggnisse enkelt betar av på en arbetsdag. De höll med om att det är ett ytterst märkligt beteende man visar upp när man stjäl ett staket.

Resultatet av händelsen ovan är att vi sedan dess installerat ett automatiskt ljussystem, samt övervakningskameror ute på gården. Vi ställer oss däremot följande fråga på en daglig basis: Vem vill stjäla ett staket? Å andra sidan finns det folk för allt här i världen. Vi är bara oerhört glada över att ha en så pass hjälpsam byggfirma som Skånebygdens Bygg AB i närheten.