Hemstädning

Att städa hemma kanske inte är det roligaste som finns, men man kan göra sin hemstädning lite mer intressant genom att sätta på musik eller titta på tv under tiden. Man kan också göra det till en social aktivitet genom att bjuda in några vänner för att hjälpas åt. Det gör städningen av hemma mycket roligare och man får dessutom klart med städningen mycket snabbare.

Städa hemma:

1. Sopa golven

2. Tvätta golven

3. Dammsuga golven

4. Tvätta fönstren

5. Tvätta tapeterna

6. Tvätta dörrar och handtag

7. Tvätta möbler

8. Städa ur skåp och garderober

9. Torka av lampor och bilder

10. Städa toaletten

11. Tvätta badrumsskåp och speglar

12. Töm avfall i papperskorgar

Någon gång emellanåt dammtorkar du ytor och tak för att motverka allergier och det är också bra för inomhusmiljön.

Ange i kalendern när du ska städa så håller du bättre reda på det och det blir inte lika ofta. Man kan dela upp städningen på olika dagar så man inte behöver göra allt på en gång. Hemstädning tar mindre tid om man gör det regelbundet istället för att låta det ligga och växa. Sedan kan du om du föredrar det, alltid ta hjälp av en städfirma och det är inte fel om man inte har tid att städa själv, och det finns många att välja på, bara här på Tyresö finns det flera stycken.

Det är viktigt att ha ett rent och fräscht hem, både för inomhusmiljön och för din egen hälsa. Att städa regelbundet gör också att man får det enklare att hitta saker och man slipper leta igenom skräp och smuts.

Städning är inte alltid roligt, men det är något som måste göras. Men man får heller inte roligare än man gör det till, så följ mina tips i detta inlägg, så tar det städningen till en annan nivå.