Totalrenovering för både lägenheter och villor

Det mesta ingår i en totalrenovering, men inte riktigt allt. En totalrenovering innebär att man gör om alla ytskikt i en bostad, från grunden och upp. Man tar alltså bort alla befintliga ytskikt, som t.ex. tapeter, golv och kakel, och ersätter dem med nya. Detta är ett stort projekt att ta sig an och därför är det viktigt att man anlitar en professionell byggfirma för att säkerställa att allt blir som det ska.

En totalrenovering påverkar alla rum i en bostad, från kök till badrum och sovrum. Det är dock inte alltid nödvändigt att göra om hela bostaden, utan man kan välja att renovera endast ett eller flera rum. Detta är ofta en mindre omfattande och därför kan man inte kalla det för att man renoverar helt och håller men det är den del-renovering!

Det finns många fördelar med att göra om, från både praktiska och estetiska synpunkter. Ett nytt golv i hallen eller kanske i hela lägenheten, nytt kök eller badrum ökar inte bara värdet på bostaden utan gör också den mer attraktiv för potentiella köpare. Dessutom blir det en renare och fräschare miljö att leva i.

En totalrenovering innebär ofta stora investeringar, både ekonomiskt och tidsmässigt. Man måste ta hänsyn till detta innan man bestämmer sig för att göra om hela lägenheten eller huset men nu har jag glömt nästan att säga att det givetvis går att renovera på arbetsplatser och kontor.

En kontorsbyggnad som är i behov av en renovering kan vara en mycket omfattande och dyr process. En del av kostnaderna för en totalrenovering av ett kontor är inte alltid direkt synliga, såsom kostnader för rådgivning, arkitekt- och ingenjörskostnader. Dessa kostnader måste dock beaktas när man planerar ett sådant jobb. Det finns många firmor som erbjuder dessa tjänster och bara här där jag bor i Bålsta finns det flera att välja mellan.